START EVENEMANG KONTAKT
Logga in

Repetitionerna återupptas & kören rekryterar

Socialt avstånd

Uppsala Akademiska Kammarkör återupptar repetitionsarbetet vilket legat nere sedan COVID-19-pandemins utbrott under våren. För att repetitionerna ska kunna genomföras på ett säkert sätt, görs anpassningar som t ex att repetera i mindre konstellationer. Kören söker även sångare! Fyll gärna i en intresseanmälan om du är intresserad. Vi söker särskilt förstabasar.

31 augusti 2020

UAK hälsar våren välkommen, på avstånd

Uppsala Akademiska Kammarkör samlas på trappan till Universitetshuset för att hälsa våren välkommen. Vi passade också på att skicka en hälsning till vår goda vän Maggie Brooks, som går i pension från sin professorstjänst på Yale-universitetet.

10 maj 2020

Inställda konserter på grund av COVID-19-pandemin

Philharmonie Berlin

Tyvärr måste vi meddela att hela Fredskonsert-projektet både i Berlin och Sverige måste ställas in då mängden restriktioner och osäkerheter nu gör det omöjligt att genomföra projektet. Ambitionen är att genomföra projektet vid ett senare tillfälle, troligen under 2021, och vi ser nu över möjligheterna för detta men beslut i frågan får anstå tills samhällsutvecklingen har hunnit stabilisera sig en aning.

9 april 2020

Sven-David Sandström i vårt minne

Sven-David Sandström

Genom åren har UAK framfört mycket av Sven-David Sandströms musik och har haft den underbara lyckan att få uruppföra ett antal av hans mäktigare körverk: Matthäuspassion, Fürchte dich nicht och Magnificat.

Vi har till och med ett uruppförande kvar! Te Deum under våren 2020.

Här festande tillsammans med körens dåvarande ordförande Pernilla Åsenlöf efter uruppförandet av Magnificat i Stuttgart 2005.

Tack för all musik och inspiration.

10 juli 2019