Skivinspelningar

Kontakta skivor@uak.se om du är intresserade av våra inspelningar.

Vigilia av Sergej Rachmaninov är ett av a cappella-repertoarens mästerverk. CD kom ut 2016 och solister är Annika Hudak, mezzosopran och Patrik Wallin, tenor. https://footprintrecords.com/artists/the-academy-chamber-choir-of-uppsala/.

Winter Sounds är en samling med inte så mycket av den vanliga julmusiken, men mer av ett brett spektrum från Poulenc till Benny Andersson samt ett nykrivet arr av körens vice dirigent Alexander Jan Öberg. Solister är Karin Dahlberg, sopran och Andrew Canning, orgel. https://footprintrecords.com/artists/the-academy-chamber-choir-of-uppsala/.

3 psalms innehåller Der 2. Psalm, Der 22. Psalm och Der 43. Psalm av Felix Mendelssohn-Bartholdy samt Jaakko Mäntyjärvis nytolkningar av samma tre texter. Den är utgiven 2012 av Footprint Records som också säljer den via sin hemsida https://footprintrecords.com/artists/the-academy-chamber-choir-of-uppsala/.

Som ni behagar är en DVD-inspelning av vår föreställning med shakespearetexter på Uppsala slott 2011. Utöver UAK, under ledning av Stefan Parkman, medverkar Stina Ekblad och Carl Michael Bergerheim.

Johannespassionen – DVDn är en inspelning av UAK:s sceniska gestaltning av Johannespassionen av Johann Sebastian Bach, inspelad i Uppsala Missionskyrka 2010.

Swedish a cappella I (slutsåld) innehåller delar av den klassiska körrepertoaren, med musik bl.a. av Stenhammar, Wikander och Alfvén. Förutom UAK medverkar pianisten Bengt Forsberg. (CHAN 9543)

Swedish a cappella II, Paradiso, har fått sitt namn från Edlunds paradiso-sånger. Den innehåller samtida musik, såsom verk av Edlund, Werle och Lidholm. Barytonsolist är Håkan Hagegård. (CHAN 9654)

Laudi är titeln på Swedish a cappella III som innehåller sakral musik. Här framförs bl.a. en svensk mässa, där de olika mässatserna komponerats av Jan Sandström, Sven-David Sandström, Torsten Nilsson, Jan Carlstedt och Lars Edlund. (CHAN 9747)

Ytterligare en nittiotalsinspelning är julskivan En stjärna gick på himlen fram (slutsåld) där UAK tillsammans med barytonsolisten Karl-Magnus Fredriksson framför musik som man också kan höra vid våra adventskonserter. (LC 0381)

Stemning, sånger av Alfvén, Peterson-Berger och Stenhammar MSCD 6125

Kraus: Sorgemusik över Gustaf III MSCD 416 S

Schnittke: Requiem BIS-CD-497

Laudate! Musik ur Dübensamlingarna PRCD 9100